19. 3. Josef

Zítra: Světlana
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Indiánské léto - jak jsme se měli + fotografie z akce

Indiánské léto - jak jsme se měli + fotografie z akce



Datum konání:
20.6.2015

Indiánské léto - jak jsme se měli + fotografie z akce

Odkaz na fotogalerii obce:

http://obeclisna.rajce.idnes.cz/

 

V sobotu, 20.6.2015 jsme společně s dětmi a jejich rodiči vítali na areálu Trávníky v Líšné léto      - v indiánském stylu. Je fakt, že přilákat sluníčko na tento den byla práce obrovská. Počasí nám při přípravách dalo zase trošku „zabrat“ a napínalo nás do poslední chvíle. Ale protože jsme si všichni přáli, aby se akce vyvedla, sluníčko  nakonec vykouklo a přivítalo Vás všechny na areálu  s plnou parádou. No a aby to nebyla zas taková nuda, přišlo se na Vás podívat i pár dešťových kapek. Ale jen na chvilku.
Takže počasí určitě vyšlo. A myslím, že vyšlo i všechno ostatní. Pro děti byly připraveny úkoly      v „přírodním stylu“:  překážková dráha, překonání lana, střelba, lov bizona šiškou a další. Dle všech ohlasů se u nás dětem líbilo. A o tom, že se dětem v Líšné líbí, svědčil i jejich počet. Dětí, které se účastnily her bylo celkem 62.
Alespoň na tomto místě musím ocenit nadšení dětí i rodičů, protože některé děti přišly dokonce    i v indiánském kostýmu. Takže chválím 3x.

Kromě toho, že si mohly děti zasoutěžit a získat nějaké nové dovednosti, mohly se dozvědět také něco nového o přírodě. Na akci jsme pozvali pracovníky záchranné stanice z Hošťálkové, kteří nám přijeli předvést desítků svých svěřenců – dravých ptáků. Děti mohly vidět z blízka raroha, poštolku, sojku, několik druhů sov a jiné další dravé ptáky. Někteří odvážlivci je dokonce chovali na rukou. 

Další zajímavostí odpoledne byla ukázka výcviku psů, kterou předvedl Kynologický klub               z Tovačova. Pejsci předvedli svou velkou šikovnost a oddanost svým páníčkům. Ukázka se moc líbila a pejsci byli po zásluze odměněni velkým potleskem.

Na tomto místě musím také zmínit, že "výtvarníkem" tohoto odpoledne byla paní Petra Zlá           z Líšné. Připravila dětem krásný indiánský totem z kartonových krabic, na který se každý soutěžící mohl podepsat svou packou...namočenou v barvě. Totem stojí na areálu ještě dnes,   ale myslím, že dnes nám jej zničí déšť. Kdo jste si nevšimli, mrkněte na krásného kohouta, který zdobil jeho vrchol. Další nádherou byl bizon, vyrobený z polystyrenu..., který opravdu neměl chybu. Petro...moc díky.

No, co dodat dál....kromě dětí se v sobotu bavili  i dospělí. Opět byla vyhlášena soutěž                 o nejlepšího střelce - ve střelebě vzduchovkou. Nejlepší v kategorii mužů byl Pavel Pospíšil         a nejlepší v kategorii žen Monča Minářová. Gratulujeme. Tady přidávám ještě poděkování            a pochvalu Monči Minářové za dodání 100 ks sladkých indiánků. Jen se zaprášilo. Díky Mončo.

A na závěr ještě jedno oooobrovské poděkování všem kdo pomáhali s přípravami. Jsou to všichni, kteří se o Vás na dětském dni starali...stavěli oheň, chystali lavičky, prodávali, vařili, fotili, pomáhali při přípravě her, dělali asistenty u soutěží....prostě všem, kteří tam byli pro Vás. Starali se o Vás ve svém volném čase a za to jim patří obrovské díky.

Poděkování patří také sponzorům odpoledne: Subterra a.s. (stavební firma), Zubr Přerov a.s., Vodovody a kanalizace Přerov, a.s., Lesy pod Hostýnem s.r.o.., bez jejichž přispění by odpoledne nemohlo být tak krásné a zajímavé.

Přátelé a známí, cením si  moc Vaší pomoci a podpory a jsem ráda, že jste do toho šli s námi.   Ta kupa šťastných malých obličejíčků za to stála :-).

H. Jurčíková

 

Děkujeme:

LESY POD HOSTÝNEM s.r.o.

 

Výsledek obrázku pro subterra