28. 3. Soňa

Zítra: Taťána
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Produkce odpadů 2017 - obec Líšná

Produkce odpadů 2017 - obec Líšná



Produkce odpadů – nakládání s odpady v obci Líšná

 

Vážení spoluoobčané,

předkládáme Vám přehled o tom, jak se v průběhu let vyvíjí produkce odpadů

v naší obci.

                                                

Směsný komunální odpad

-v roce 2017 se podařilo snížit množství vyvezeného odpadu o 4,78 t.

V podstatě se jedná o druhou nejnižší produkci směsných odpadů za posledních 5 let.

 

Komunál.PNG

 

Pro rok 2018 jsme se po 11-ti letech rozhodli změnit svozovou firmu. Od 1.1.2018 odpady z naší obce sváží Technické služby Přerov, a.s., tak jako v ostatních okolních obcích. Očekáváme změnu zejména v průkaznosti vyvezeného množství odpadu z naší obce. Technické služby nám dokáží naše odpady zvážit a za skutečné vyvezené množství pak budou provádět fakturaci.

 

Společnost Sita, která svážela odpady do konce r. 2017 vyhodnocení hmotnosti propočítávala na počet obyvatel a počet nádob. Vzhledem k tomu, že odpad z naší obce se ve svozovém vozidle mísil ještě s odpady jiných vesnic, bylo možné o vykazované hmotnosti pochybovat.

 

Tříděné komodity v porovnání s minulými lety vykazují jen mírné pohyby. Sklo v podstatě stejný stav a plasty mírný nárůst. Dále se také podařilo snížit množství velkoobjemovéo odpadu, o 2,45 t. To jsou hezká čísla. V podstatě více než dvojnásobně se zvýšila produkce bioodpadu. V loňském roce byl kontejner na odpad v obci přistaven v podstatě celou zahradní sezonu…od dubna do začátku listopadu a to se samozřejmě projevilo i na množství vyvezeného odpadu. Finanční náklad na odvoz tohoto odpadu za r. 2017 činil 17 tis. Kč a bylo vyvezeno celkem 20 kontejnerů. Jsou to sice velké náklady, ale tahle služba je nám určitě potřebná a velmi užitečná.

 

tříděné k,..PNG

 

Ráda bych Vám touto cestou poděkovala za Vaši práci a za hospodaření s odpady v naší obci.

 

Hanka Jurčíková